Breu nota històrica:

S’anomenava caminer a la persona que feia el manteniment de les carreteres que en aquells temps eren de terra. En molts pobles, a la casa on vivia aquesta persona en deien Cal Caminer, per aquest motiu es pot trobar aquest nom a diferents poblacions. Encara ara al Ministerio de Obras Públicas hi ha una categoria laboral anomenada “Peón Caminero”. A Cal Caminer hi vivia l’encarregat del manteniment del tram de carretera de Guimerà a Ciutadilla.

Cal Caminer es va reconstruir en la seva totalitat l’any 2002 per adaptar-la a les necessitats i comoditats actuals, conservant tota l’estructura de pedra i l’embigat de fusta.

La casa està distribuïda en dues plantes, a la planta baixa on hi trobem l’entrada, la sala de jocs amb futbolí i ping-pong, un lavabo i el pati exterior amb barbacoa, taula sota una pèrgola, tres gandules amb parasol i piscina d’ hidromassatge.
I la planta principal amb rebedor, un espai diàfan que inclou la cuina equipada, el menjador i la sala amb llar de foc. Tres banys amb dutxa i quatre habitacions, totes elles exteriors.